A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ГОЛУБІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ САДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОГО РАЙОНУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Про організацію харчування учнів закладів загальної середньої освіти у 2021-2022 навчальному році

Фото без опису

САДІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

СУМСЬКОГО РАЙОНУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

НАКАЗ

01.09.2021                                                                            с. Сад                                                            № 139/1-ОД

Про організацію харчування учнів

закладів загальної середньої освіти

у 2021-2022 навчальному році

На виконання ст. 56 Закону України «Про освіту», пункт 2, ст. 22 Закону «Про загальну середню освіту», абзацу 5 пункт 18 ст. 5 «Закону «Про охорону дитинства», законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення», «Про захист населення від інфекційних хвороб», Постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 № 305 «Про затвердження норм та порядку харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», спільного наказу Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 № 242/329 «Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах», наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», рішення Садівської сільської ради від 29 січня 2021 року «Про надання пільг при встановленні плати за харчування дітей, які навчаються в закладах освіти Садівської сільської ради Сумського району Сумської області», з метою забезпечення повноцінного харчування учнів та дітей пільгових категорій закладів загальної середньої освіти

НАКАЗУЮ:

  1. Керівникам закладів освіти:

    1.  Організувати з 01.09.2021 року безкоштовне одноразове харчування (сніданок) для учнів 1-4 класів (без пільгових категорій) на суму 24 грн. у день на одного школяра.

    2.  Організувати з 01.09.2021 року безкоштовне одноразове харчування (сніданок або обід) на суму 24 грн. для:

  • для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;

  • дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціалізованих і інклюзивних класах та дітей-інвалідів;

  • дітей, учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил;

  • дітей, батьки яких мають статус учасника бойових дій;

     -  дітей з малозабезпечених сімей, що отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

1.3. Зменшити з 01.09.2021 року, за рахунок коштів місцевого бюджету, на 50% розмір батьківської плати за харчування дітей з багатодітних сімей.

1.4. Організувати в закладах загальної середньої освіти харчування для учнів з особливими дієтичними потребами, відповідно до довідки лікаря (за потребою).

1.5. Виконувати неухильно нормативно-правові документи щодо організації харчування учнів у закладах загальної середньої освіти.

1.6. Забезпечити застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках відповідно до вимог наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 № 590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)».

1.7. Здійснювати протягом навчального року контроль за станом організації харчування учнів у закладі та щомісячний громадський контроль із залученням представників батьківської команди, підсумки обговорювати на нараді при директорові.

1.8. Проводити щоденний контроль за якістю харчування, за доброякісністю продуктів харчування, які приймаються до закладу, термінами і умовами їх зберігання, санітарним станом харчоблоку та транспорту, яким постачаються продукти харчування, за дотриманням технології приготування страв, за приготуванням блюд відповідно до картотеки справ. Результати узагальнювати актами.

1.9. Приймати до закладу продукти харчування, продовольчу сировину тільки за наявності товарно-транспортної накладної і відповідних супровідних документів, які засвідчують їх походження та безпеку. Не приймати в заклади продукти харчування, що містять рослинні жири, ароматизатори, барвники.

    1. Проводити своєчасно заміну столового посуду, кухонного інвентарю, спецодягу, ремонти холодильного, технологічного, вентиляційного обладнання.

    2. Дотримуватися вимог ведення документації відповідальними особами щодо здійснення харчування дітей згідно з чинним законодавством.

    3. Забезпечити повноту і своєчасність проходження профілактичних медичних оглядів та санітарного навчання працівниками закладу освіти.

    4. Забезпечити належний рівень роботи медичних працівників закладу з питань організації харчування здобувачів освіти, контролю за якістю продуктів харчування, готових страв, технологією приготування їжі, умовами її зберігання і дотримання термінів реалізації, санітарним станом харчоблоку.

    5. Надавати перевагу при рівних умовах, закупівлі продуктів харчування та продовольчої сировини безпосередньо у товаровиробника.

    6. Проводити постійно аналіз ефективності використання бюджетних коштів, передбачених на організацію харчування учнів.

    7. Проводити оплату за організацію харчування виключно в межах чинного законодавства.

    8. Проводити протягом навчального року роз’яснювальну роботу серед учнів та батьків щодо раціонального режиму харчування дітей та збалансованості раціону як вдома, так і в закладах освіти, профілактики кишково-шлункових інфекцій, додержання правил особистої гігієни.

    9. Забезпечити на своїх веб-сайтах, на виконання вимог ст.30 Закону України «Про освіту», відкритий доступ до інформації про кошторис і фінансовий звіт про надходження та використання всіх отриманих коштів, про постачальників продуктів харчування та ціни на них, щоденного меню закладу, склад продуктів, з яких готуються страви для дітей, технології приготування страв дитячого харчування.

    10. Інформувати негайно управління освіти, культури, молоді та спорту Садівської сільської ради про всі нестандартні випадки щодо організації харчування дітей та стану їх здоров’я.

  1. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника начальника, начальника відділу освіти управління освіти, культури, молоді та спорту Садівської сільської Сергієнко Л.М.

 

 

Начальник управління                                          Наталія ШИНКАРЕНКО

 

Наталія Немилостива

 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора