A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ГОЛУБІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ САДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОГО РАЙОНУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Організація харчування в школі

Дата: 19.03.2021 12:54
Кількість переглядів: 195

Про організацію харчування в Голубівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Садівської сільської ради Сумського району Сумської області

Освоєння шкільних программ вимагає від дітей високої розумової активності. Учень, що залучається до знань, не тільки виконує важку працю, але водночас і росте, розвивається, і для всього цього він повинен отримувати повноцінне харчування, тому що напружена розумова діяльність пов'язана зі значними витратами енергії.

В Голубівській ЗОШ І-ІІІ ступенів навчається 92 учні. Харчується в шкільній їдальні 65учнів. Охоплено пільговим гарячим харчуванням учнів з багатодітних, малозабезпечених сімей, дітей атовців, дітей-інвалідів. Пільгове  харчування учнів супроводжується пакетом нормативно-правових документів. Питання з організації харчування включено в загальношкільний план навчально-виховної роботи. Їдальня працює дотримуючись нового санітарного регламенту.  В навчальному закладі розроблено оптимальний режим харчування учнів.   З учнями та їх батьками проводиться робота щодо охопленням гарячим харчуванням максимальної кількості учнів школи. Враховуючи розклад шкільних занять, був затверджений режим харчування у шкільній їдальні та розміщення класів відповідно до плану їдальні з урахуванням дистанції. Учні отримують всі види гарячого харчування в шкільній їдальні: сніданок, обід. Моніторинг охоплення гарячим харчуванням ведеться щомісяця.У їдальні організовано чергування вчителів, оформлено стенд  «Харчування у школі» зі змінною інформацією: меню, графік харчування учнів. На шкільному сайті розміщена інформація щодо організації харчування учнів у школі, двотижневе меню, поради щодо організації здорового харчування. Маркування тех. обладнання та прибирального інвентарю дотримується згідно вимог. Їдальня працює з 7.00 до 15.00. Є щоденне і перспективне меню, наявні добові проби. Працівники укомплектовані санітарним одягом. Медогляди персоналом їдальні пройдені за термінами.

 Харчування різноманітне: завжди свіжі овочі, фрукти, багато кисломолочних, м’ясних страв з необхідною кількістю калорій, що сприяє здоровому способу життя наших учнів. Смачні сніданки: корисні каші, фрукти, чай без цукру, що дадуть енергію, бадьорість та позбавлять від зайвих «швидких вуглеводів». На обід обов’язково введено першу страву. Український борщ, овочевий суп, різні супи…. Швидко засвоюються і поліпшують травлення. До першого додаємо відварену або тушковану рибу, м’ясо з овочами, пропонуємо фруктовий сік, узвар із сухофруктів.

 Організацію харчування в школі можна розглядати як здоров’язберігаючу технологію, яка доповнює освітні технології збереження і  зміцнення здоров’я здобувачів освіти.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора