A A A K K K
для людей з порушеннями зору
ГОЛУБІВСЬКИЙ ЛІЦЕЙ САДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ СУМСЬКОГО РАЙОНУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Інструкції для батьків щодо дистанційного навчання в умовах карантину

Дата: 20.03.2020 10:40
Кількість переглядів: 1560

1.Щоденно заходити на шкільний сайт в розділ «Дистанційне    навчання в умовах  карантину»

2.Контролювати виконання учнями всіх  запропонованих завдань.

3.Не відмовляйтеся від режиму дня і намагайтеся домогтися його виконання.

 4..Підготуйтеся до онлайн-навчання технічно. Комп'ютер, доступ до мережі, мікрофон - мінімальні вимоги до початку занять.

5. Вивчіть хід проходження уроків, теми,  ознайомтесь з графіком виконання завдань.

6. Якщо ваша дитина добре знайома з комп'ютером і не відчуває труднощів комунікації онлайн, дайте йому більше свободи.

7.Слідкуйте за тим, щоб ваша дитина  не просиджувала за комп'ютером з ранку до вечора без перепочинку. Після проходження кожного уроку, а то й частіше радимо проводити фізкультхвилинку.

8.У разі якщо дитина відчуває труднощі користувача, допоможіть йому пристосуватися до продуктивної роботи з комп'ютером. Пройдіть кілька уроків разом з ним. Якщо у вас виникають питання або зауваження з приводу навчального матеріалу, зв'яжіться, будь ласка, з вчителем.(класним керівником)


9. Простежте за комунікацією дитини і вчителя. Незважаючи на те, що це дистанційне навчання, такий контакт повинен стати обов'язковим. Зворотній зв'язок з учителем - важливий фактор засвоєння знань. Дитина повинна бачити свої успіхи і працювати над помилками.(виконанні завдання надсилайте на електроннну пошту вчителів,яку вам повідомив класний керівник.)

10.Слідкуйте за тим, щоб окрім проходження уроків ваш школяр гуляв, добре харчувався, сидів у зручній позі, не псував зір. Робота над навчальним матеріалом повинна проходити в комфортних, сприятливих до навчання умовах.

11. Максимально розвантажте учня під час домашніх уроків від інших видів діяльності.

12. Користуйтеся рекомендованими веб-сайтами:

video.novashkola.ua

learning.ua

vseosvita.ua

ped-kopilka.com.ua

samouchka.com.ua

muzabetka.com.ua

preceden.com

learnenglish.britishcouncil.org

PROMETHEUS

 ed.ted.com/periodic-videos

Он-лайн тести на порталі «На урок»

Edera

Formula.com.ua

Орієнтовний перелік платформ, де розміщено матеріали щодо проведення навчальних занять за допомогою дистанційних технологій. 

Чим зайняти дитину під час карантину, крім дистанційного навчання – поради практичного психолога

Під час карантину не можна щоб діти збиралися із друзями і прогулювалися на дитячих майданчиках – тому діти вередують і весь вільний час проводять за комп’ютером,  телефоном, планшетом. Але це шкідливо як для фізичного здоров’я так і для психологічного стану дитини.

5 ідей для проведення корисного дозвілля з дітьми:

• Настільні ігри неодмінно мають захопити вашу дитину. Їх варто обирати за віком. Для учнів початкової школи буде цікаво пограти у «ходилки-бродилки з кубиком», для підлітків та старшокласників – монополію та інші ігри, які розвивають логічне мислення. Лото, карти, пазли – теж будуть цікаві для дітей будь-якого віку.

• Заняття для розвитку теж будуть доречні. До цієї категорії можна віднести розмальовки, ліплення з пластиліну. Звичайно ж, такий вид діяльності сприяє розвитку творчих здібностей. А ще можна запропонувати дитині виготовити фотоколаж сім’ї. На великому аркуші паперу можна намалювати велике дерево, на гілках якого приклеїти фотографії членів сім’ї. Таке заняття неодмінно сподобається вашій дитині.

• Хатні справи. Долучайте дітей до домашньої роботи – їм цікаво, а для вас неабияка допомога. Можна разом помити посуд, приготувати смачну страву або полити вазони. А ще можете разом з дитиною посадити якусь рослину в горщик та стежити за її ростом.

• Звичайне читання перетворіть у гру. Після прочитання казки або оповідання спробуйте разом з дитиною влаштувати за її мотивами домашній театр. Цікавим для дітей буде також театр тіней. Для цього необхідно встановити настільну лампу біля стіни і руками показувати фігури тварин.

• Ведення щоденника. Купіть для дитини гарний блокнот, який застібається на замочок чи закривається на ключик. Їх у продажі є безліч варіантів. Запропонуйте своєму чаду щоденно вести блокнот, записувати туди свої думки та описувати, як минув день. Це допоможе розвивати пам’ять дитини та розвине здатність чітко висловлюватися. 

Кожним мамі та татові корисно задавати собі одне запитання: «Коли моя дитина підросте і буде згадувати своє дитинство, що вона буде пам’ятати?» Відповідаючи на це запитання кожен повинен зрозуміти, чи правильно дитина проводить своє дозвілля. Зрозуміло, що батьки, які прийшли з роботи, не завжди можуть активно проводити з дитиною час. І телефон для батьків інколи є рятівним. Але пам’ятайте, що діти дуже швидко виростають. Тому шукайте скрізь балансу – аби був час і для себе, і для дитини


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора